BitDefender

Teoretic, aici as putea scrie despre orice program pentru devirusare, etc, dar am ales BitDefender, deoarece am cam fost nevoit, si era singurul la indemana. In general nu am nici o protectie la internet, nici acasa, nici la serviciu. M-am bazat in principal pe cunostintele mele , si pe fraza “nu da click pe orice!” Dar, ieri , calculatorul s-a miscat mai mult greu ca de obicei, de aceea am ales sa-l scanez pentru virusi.

Sincer am fost destul de surprins, mi-a gasit mai mult de unul (tel.xls.exe il cam am de ceva vreme, si nu mi-am batut capul cu el). Astfel, am scanat in profunzime sistemul si cred ca am reusit sa scap cel putin o perioada de amenintari.

Pe langa scanarea de virusi (aici intra spyware si alte chestii malefice) programul mai ofera Firewall, protectie la Spam, Parental Control, Protectie a datelor personale, precum si utilitare pentru a repara intrarile inutile din registrii sau defragmentare de hard-disk.

Partea mai putin placuta o constituie dechiderea unei ferestre pentru fiecare actiune, astfel incat ti-e mai greu sa urmaresti actiunile intreprinse.

Programul costa, dar poate fi descarcat si in scop personal pentru evaluare, conditia fiind a te inregistra pe site-ul producatorului. De asemenea, este disponibila si o scanare online, de baza, AICI (IE , musai!)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *