Google Chrome – review

A venit cam repede programul efectiv dupa stire, dar e bine si asa. In cele din urma, am reusit sa descarc programul. Prima impresie e buna: pe langa interfata noua, proaspata, imi cere sa importe atat marcajele din Firefox cat si istoria, astfel ca trecerea e foarte usoara.

Prea multe noutati pentru navigatorii de rand nu are, scurtaturile (Alt+D – bara de navigare, Ctrl+f – cauta, etc) sunt la fel cu cele din Firefox sau iExplorer, navigarea se face in tab-uri, iar la pornire, o sa apara sub forma de tabel cele mai vizitate site-uri. (mai nasol pentru amatorii de xxx).

Mai jos cateva capturi de ecran, cu explicatiile de vigoare:

 

Search-ul se face direct din adress-bar. Daca un site recent vizionat se incadreaza in categoria de cautare, prin sagetile directionale se alege site-ul respectiv sau se continua cautarea. De asemenea, domeniul pe care navighezi in momentul respectiv este subliniat.

Fiecare tab, sau proces e independent monitorizat (multitasking). Daca un tab sau chiar flash-playerul se blocheaza, se opreste doar acel proces, un lucru foarte util

Mai sus e pagina de pornire cu cele mai vizitate site-uri, dar si o atentionare: s-a produs o pana de curent, iar la repornirea sistemului si a porgramului, ma atentioneaza de acest lucru si imi restabileste paginile pe care navigam.

In concluzie, programul are toate sansele sa devina cel mai folosit. Reuseste sa ia ce e mai bun din Firefox si iExplorer. Nu stiu cum se vor descurca Mozilla in continuare, deoarece Chrome depaseste Firefox3. Ca sa nu uit: Ctrl+Shift+N = incognito mode. Te poti da pe net, fara sa-ti salveze parolele sau sa urmareasca cineva site-urile pe care intri. Util pentru tranzactii securizate sau pentru porn.

 

Impresii dupa 2 zile: mi-am dezinstalat Firefox ca sa folosesc doar Chrome. Deocamdata rezist cu toate ca se blocheaza uneori , pret de cateva secunde, sau ca nu afiseaza corect unele pagini. Dar ma descurc.

 

You may also like...

1 Response

  1. September 3, 2008

    […] Un review mai complex gasim la softview […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *