Google Desktop

De-a lungul timpului am testat cateva programe de optimizare a muncii la birou, insa nici unul nu a functionat la asteptarile mele. De aceea am zis sa testez si Google Desktop, motivul principal fiind gadgets-urile ce se pot instala, mai ales cel de notite. Prea multe nu pot sa vorbesc despre el, e doar un sidebar mai evoluat, insa o sa subliniez asptectele ce m-au facut sa nu-l dezinstalez si sa-l folosesc pe viitor:

In primul rand, Pot sa scriu oricate caractere/fraze/pagini vreau in panoul cu notite, deoareec se salveaza automat pe hard disk.
In al doilea rand, cautarea se face foarte usor, iar termenii cautarii duc la rezultatele gasite impartite in 3 categorii: pe hard disk, pe desktop sau pe web. Mie mi se pare tare utila chestia asta.
In al treilea rand, se integreaza perfect in desktop, adica: daca maximizez o fereastra, aceasta nu se suprapune cu Google Desktop, ceea ce mi se pare un lucru de baza pentru astfel de aplicatii. Spre exemplu Sidebar-ul din Vista sau Yahoo Widgets sunt vizibile doar la cerere sau pe desktop, cu toate ferestrele minimizate. Adica utilitate aproape 0.

In exemplul meu , am instalat un ceas analog, si panoul de notite care de obicei ocupa tot spatiul de jos . Celelalte 2 gadget-uri sunt puse doar pentru print-screen, ca sa dea bine in poza 🙂 . Chestia cu clipuri web nu stiu ce e 😀 .

Desigur, aplicatia e gratutita si sunt multe alte chestii ce se pot adauga, de la mici jocuri pana la omniprezentele ceasuri, calendare, meteo sau ceasuri ce indica resursele folosite/disponibile alte statiei de lucru.

You may also like...

2 Responses

  1. Computerica says:

    Mie nu mi-a placut din cauza updaterului si pt ca lua destule resurse.. Mai cool mis e pare FARR vezi aici

    http://****

  2. Silviu Barbat says:

    Mie-mi ocupa 7 MB RAM, fata de thunderbird care ia 70 MB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *