Hamachi

Hamachi este un program, cu care iti poti creea foarte usor un VPN(Virtual Private Network sau Retea Privata de Inter-net). Pentru a depasii diferite obstacole ce apar in setarea unui VPN perfect, Hamachi foloseste un system peer-to-peer asemanatoare cu cea de la Yahoo!Messenger., Hamachi este usor de folosit cineva creeaza un server, la care se conecteaza toti clinetii Hamachii.

Pe interfata Hamachii sunt doar 3 butoane:

· Butonul Power care porneste sau activeaza interfata.

· Butonul Network pe care apesi pentru a te conecta la un server Hamachii sau pentru a creea un server Hamachii.

· Butonul System Menu care are mai multe optiuni, cum ar fi: Preference(locul unde va faceti setarile pentru Hamachi), Update si Help.

Odata ce va conectati la un server Hamachi sau creati un server Hamachi veti primi un ip care incepe cu 5.x.x.x, care este diferit de ip-ul pe care il aveti de la provider-ul de net. De exemplu in PC-ul meu, ip-ul real pe care il am de la provider-ul de inter-net incepe cu 192.x.x.x, iar cel de la Hamachi incepe cu 5.x.x.x. Odata ce a-ti creat un server Hamachi trebuie doar sa comunicati prietenilor numele si parola serverului, pentru ca acestia sa se poata conecta. Pentru a fi siguri ca firewall-ul dumneavoastra nu va blocheaza server-ul sau conectarea la unul, va trebui sa il setati sa permita traficul prin reteaua Hamachi.

Hamachi este disponibil momentan pentru Windows XP si Linux, dar exista si o varianta Beta pentru Mac care poate fi folosita fara probleme.

In concluzie, daca doriti sa jucati ceva cu prietenii in retea, iar net-ul nu va perimite, Hamachi este solutia ideala si este si simplu de folosit.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *