Last.fm

Am descoperit acest program cand imi placea sa stie toata lumea ce muzica ascult, si mi se parea super tare sa imi apara pe un site in timp real. Dar acum il gasesc foarte util. Iata de ce: m-am logat astazi pe vechiul cont de pe last.fm, pe care nu l-am mai folosit de ceva vreme, si am fost placut surprins cand am vazut toata muzica ce am ascultat-o de-a lungul timpului.

Cum functioneaza programul: Instalezi aplicatia, ce are suport pentru Winamp, iTunes, Media player, si multe altele care au incorporat acest program (Amarok, XBMC, etc). Apoi iti faci un cont pe last.fm, te loghezi in pogram si apoi asculti muzica. De la primul play, cantecul o sa fie afisat in profilul tau de pe site, si tot in acest timp, face si putin upload, pentru a putea reda sample din piesa ce o asculti tu. Tot pe site poti sa-ti generezi semnaturi si bannere pentru site-ul tau , prin care lumea sa vada in timp real ce melodie asculti tu.

Partea utila acum urmeaza: pe masura ce iti consolidezi baza de date cu muzica preferata, poti sa asculti direct de pe site muzica. (practic eu ascult acum la servici muzica ce imi place sa o ascult acasa). Melodiile sunt organizate pe site dupa gen, artist, astfel ca melodiile asemanatoare sunt recomandate pentru ascultare. De asemenea, pentru fiecare profil se intocmesc clasamente care contin cele mai ascultate melodii, zilnic, periodic sau  permanent. Plus de asta, gaseste si vecinii (geografic vorbind) care au cam aceleasi gusturi ca si tine.

Programul e gratuit pentru windows, Linux sau MacOS. Necesita crearea unui profil.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *