SeoQuake

Desi Dragos a mai vorbit despre SeoQuake, am decis sa fac sa-i fac si eu un review, deoarece parerile noastre sunt contradictorii.

Am auzit de extensia asta acum foarte putin timp si, cum sunt destul de interesat de SEO, am instalat-o imediat. Dupa instalare, SeoQuake iti da posibilitatea sa alegi din doua moduri de afisare: cel sub forma de bara de instrumente (toolbar) si cel de-al doilea, in care bara se incorporeaza in header-ul paginii deschise (foarte similar de asemenea cu un toolbar). Am ales primul mod, deoarece nu am vrut sa risc sa deteriorez siturile afisate (si va recomand si voua la fel daca aveti de gand sa-l instalati).

SeoQuake

Dupa instalare si configurare, am avut in sfarsit ocazia sa vad SeoQuake actionand. Si am fost dezamagit. “Aplicatia” ofera doar cateva informatii de baza, nici macar ele nefiind aranjate intr-o maniera ergonomica. Nu-mi plac browserele Web incarcate, asa ca as fi preferat ori sa fie aranjate intr-un drop-down list, sau sa nu contina simultan si iconita si text (mi-e de-ajuns sa vad celebrul Y! ca sa-mi dau seama ca e vorba de Yahoo!, sau mi-e de-ajuns sa vad scrisul “PR” ca sa-mi dau seama ca e vorba de PageRank).

De asemenea am observat ca in SeoQuake este integrat si AdsSpy. Desi este oarecum util, “spionand” reclamele de pe site, este totusi el insusi o reclama. Si poate strica aspectul paginilor Web atunci cand se re-dimesioneaza anumite containere pentru a-si face loc.

Un ultim lucru pe care l-am observat si este cam deranjant, este integrarea cu cautarile de pe Google si Yahoo (posibil si altele, dar nu am incercat). Sub fiecare rezultat, SeoQuake afiseaza aceleasi informatii care sunt afisate si in mod normal in toolbar la paginile deschise.

SeoQuake 2

Concluzia? Subiectiv: abia astept sa termin de scris review-ul pentru a putea scoate tampenia asta. 😀 Obiectiv: SeoQuake putea fi mult mai discret si mai curat realizat din punct de vedere vizual.

Downoad: Mozilla Firefox | Internet Explorer

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *