Speed Fan

SpeedFan este un program care monitorizeaza temperatura, voltajul si viteza ventilatoarelor. SpeedFan are doar o singura cerinta, sa stie de senzorii placii de baza si sa aveti macar un fan care poate fi controlat din BIOS.

Dupa ce a-ti instalat programul, ve-ti vedea ca va arata cate un sensor(Temp0, Temp1, etc), care poate indica niste temperaturi anormale(120°C, -15°C, etc). Nu trebuie sa va panicati daca veti primi acele variabile, instalati Everest Home Edition(care il gasiti pe site) sau un program de incins procesorul, pentru a vedea temperaturile.

Cu ajutorul acestuia putem sa avem control asupra venitlatoarelor, urmarind pasii de mai jos:

  • Primul pas este sa definim vitezele ventilatoarelor pe care vrem sa le controlam. Selectam ventilatorul, alegem o valoare minima si maxima pentru turatie si bifam casuta cu Automatically variated.


  • Pasul urmator este sa legam turatia unui ventilator in functie de o temperatura. La fel ca la viteza ventilatoarelor si la temperaturi definim 2 valori, una dorita si una de alarma.

  • Ultimul pas este sa bifam casuta Automatic fan speed si de acum inainte SpeedFan va avea grija sa varieze automat viteza ventilatoarelor in functie de temperaturile de referinta.

Articol scris de Andrei.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *