Tutorial: Cum poti folosi un joystick/gamepad in loc de mouse!

Nu a cerut nimeni acest tutorial, dar laser-pointer-ul meu e pe duca si m-am gandit ca ar fi cazul sa am un inlocuitor pentru zile negre, in speta un gamepad standard cu un buton directional pe 4 axe si alte butoane normale.

Nu am cautat prea departe in curtea internetului, ca am si gasit cateva programe, pe care le prezint mai jos si cateva sfaturi/ pareri despre ele:

1. Jmouse – e cel mai simplu din toate punctele de vedere. Singura problema ar fi viteza de miscare a cursorului, care e enervant de mica. Are optiune de acceleratie, dar trebuie tinut un buton apasat, ceea ce e tot enervant.

jmouse

Totusi, e optiune demna de luat in seama.

2. PlayKeys – e mai dragut realizat si finisat, optiunile sunt cam la fel , dar are un minus in managementul profilelor, adica uneori “crapa” si nu poti selecta nici un profil, devenind inutil.

playkeyss

Merita instalat daca te simti norocos. Daca esti ghinionist, il dezinstalezi si mai incerci 🙂 .

3. AutoHotkey – un program ce functioneaza pe baza de script-uri, astfel orice periferic legat la calculator poate fi programat sa faca ce vrem, iclusiv un gamepad -> mouse.

script

Sfat: Instalati programul, dupa ce-l descarcati din link-ul de mai jos, apoi salvati acest script, ( click dreapta -> save as) pe care-l rulati prin dublu-click. Scriptul va porni automat, iar daca doriti sa modificati ceva il puteti edita cu notepad. Acesta e singurul mod pentru setari!

4. Joymouse – tot un programel simplu, dar cred ca e o combinatie ideala calitate/cantiate.

joymosue

Va trebui sa gasiti combinatia perfecta intre speed si refresh rate pentru un feeling cat mai placut.

Deocamdata atat, daca mai gasesc ceva demn de luat in seama o sa adaug aici.

Jmouse –

PlayKeys-

AutoHotkey –

Joymouse –

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *