Tutorial: Inlocuirea coloanei sonore a unui videoclip

Anndy ne-a cerut ajutorul in legatura cu inlocuirea partii audio dintr-un anume fisier video. Cum nu a precizat mai multe,mi-am permis sa aleg urmatoarele “ingrediente” Sony Vegas, videoclipul acesta si partea audio din video-ul acesta, ambele fiind stocate pe computer sub forma de *.avi , respectiv *.mp3.

Mai jos e interfata programului Sony Vegas. Pe baza ei o sa descriu anumiti pasi, deoarece uneori nu e nevoie de explicatii prea detaliate.

vegas_tot

Pasul 1: Project -> New , si apoi se trece numele proiectului si cateva informatii depre produsul final, cum ar veni zona geografica (pentru optimizarea frecventei, etc), calitatea video, audio, si pentru a putea salva lucrarea, neffind nevoie sa o luam de la 0 in cazuri nefericite.

Pasul 2: Proiectul fiind creat,  urmatorul pas e inserarea videoclipului ce vrem sa-l editam. Se face foarte simplu prin drag & drop. Identificarea partii audio si video se face automat.

Pasul 3: In partea de stanga jos sunt afisate layer-ele proiectului. Le-am redenumit, pentru a fi mai usor de inteles. Se apasa butonul de Mute , asfel am eliminat partea sonora. Exemplu mai jos:

detaliu_audio

Pasul 4: Tot prin drag & drop se adauga fisierul audio care dorim sa-l inlocuiasca pe cel original, dare pe care nu-l dezactivam, bineinteles. In poza se observa ca videoclipul e impartit in perioade de cateva secunde, pentru a putea adauga sau modifica anumite detalii.

adaugare_audio

Pasul 5: Project -> Make Movie.  Acesta e ultimul pas, in care selectam tipul fisierului (avi, wmv, mov, etc), precum si ultimele detalii despre compresie video sau audio.

Acesta este doar un mod despre cum putem inlocui coloana sonora. L-am ales pentru ca este cel mai usor. Sony Vegas e un program capabil de lucruri mult mai complicate, si poate folosi foarte multe instrumente pentru editarea video.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *